Home >> Nieuws >> Laatste nieuws >> BeŽindiging ondersteuning Windows XP

BeŽindiging ondersteuning Windows XP

Na 12 jaar gaat Microsoft de ondersteuning beëindigen van Windows XP. Wat betekend dit voor u, en wat kunt u hier aan doen?

Na 8 april 2014 wordt Windows XP niet langer ondersteund en ontvang je geen beveiligingsupdates meer. Zorg dat je pc beveiligd blijft. 


Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

Na 12 jaar komt er een eind aan de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. In samenwerking met onze hardware- en softwarepartners willen we ons nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat we nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.


Daarom stoppen we op 8 april 2014 met de technische ondersteuning van Windows XP en stoppen we met de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als je Microsoft Security Essentials al hebt geïnstalleerd, blijf je enige tijd updates voor antimalwarehandtekeningen ontvangen. Dit betekent niet dat je pc beveiligd is, want Microsoft zal geen beveiligingsupdates voor je pc meer leveren.


Als je na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.


Wat betekent het als mijn versie van Windows niet langer wordt ondersteund? 

Hoe blijf ik beschermd?

Er zijn twee manieren om na het beëindigen van de ondersteuning beschermd te blijven:


Je huidige pc upgraden

Maar heel weinig oudere pc's zijn geschikt voor Windows 8.1 (de nieuwste Windows-versie). We raden je aan de Windows-upgradeassistent te downloaden en te installeren om te zien of je pc voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 8.1. Als je pc geschikt is, kun je aan de hand van de stappen in de handleiding de upgrade uitvoeren. Raadpleeg voor meer informatie de veelgestelde vragen.


Een nieuwe pc kopen

Als je huidige pc niet geschikt is voor Windows 8.1, is dit misschien het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe. Bekijk daarvoor eens onze brede selectie nieuwe pc's. Ze zijn krachtiger, lichter en stijlvoller dan ooit en zijn over het algemeen een stuk betaalbaarder dan de gemiddelde pc 10 jaar geleden.


Bent u een bedrijf? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om een passende oplossing te bespreken. Bent u Particulier? Dan is het aan te raden naar uw lokale computershop te gaan om u een advies aan te meten.Terug naar nieuwsoverzicht